Ve víru módních trendů

Podléháte módě a módním trendům, nebo dáváte přednost nadčasovým kouskům ve svém šatníku? Možná, že v oblečení je snazší dopřávat si stále nové kousky, u bot je to kvůli vyšší pořizovací ceně náročnější. Zejména v případě dětské obuvi nebývá nutné kopírovat nejnovější módní kolekce, směle můžeme sáhnout po „starém modelu“ a výrazně ušetřit.

Nové kolekce jak na běžícím páse

Bývá zvykem, že obuvnické značky uvádějí každoročně na trh novou kolekci obuvi. V nejednom případě se však jedná jen o nový design typově stejné obuvi. Mění se barvy, náměty dětských obrázků, ale střih přetrvává. 

Jistě, není to tak vždy, některé modely úplně mizí, objevují se za ně nástupci. Nicméně podstata je tu jasná: každý rok uvést novou obuv a přimět tak rodiče k nákupu trendy bot.

Chytré šetření

A právě výprodeje loňských kolekcí jsou skvělou cestou k tomu, jak vhodně ušetřit. Obchodníci vyprazdňují regály, aby mohli naskladnit novinky, a tak staré zásoby musí pryč. Koupit obuv ze staré kolekce je vhodné řešení, protože cena padá o desítky procent, přitom je obuv zcela nová, s plnou zárukou. A to, že je ze „staré“ kolekce? U absolutní většiny modelů bychom to vůbec nepoznali! 

Tenhle způsob šetření má jednu zásadní nevýhodu: může být časově náročnější, protože u prodejců často zůstávají jen některé velikosti od jednotlivých modelů, a tak se může stát, že námi vyhlídnutý model budeme chvíli shánět, popřípadě že budeme nuceni vybírat jen z výrazně užší nabídky modelů. Jsou to sice kompromisy, ale co si budeme povídat, za úsporu to ale mnohdy stojí! 

Šetření něco stojí

Bohužel, šetření tedy něco stojí. Především náš čas. Pak je tedy třeba si říci, co je pro nás to důležité: zda ušetřit peníze, a nebo čas. Pokud chceme šetřit obojí, vyplatí se zaregistrovat si newslettery v našem oblíbeném obchodě, a to nejen internetovém! I kamenné prodejny často zasílají informační nabídky, díky kterým nám žádná sleva neuteče. 

Vyplatí se také sledovat webové stránky a v současnosti především sociální sítě, kde nalezneme nejen informace o novinkách, ale často dokážeme nalézt i slevové kupony. Ty mnohdy nabízejí také různí influenceři. 

V neposlední řadě je potřeba dobře nákup plánovat – neunáhlit se, avšak také neotálet, protože, a to vidíme především s nástupem zimy, se velmi rychle aktuálně nošené druhy obuvi vyprodají. Nejsnáze na slevy narazíme u tzv. celoroční obuvi. Jedná se o boty, které jsou vhodné na teplé zimní dny, na jaro i na chladné letní dny. Jsou velmi univerzální a k dostání jsou buď nízké, anebo kotníčkové. Právě celoročky by měly tvořit základ dětského botníku, protože jsou maximálně univerzální. A právě tyto boty se každý rok dostávají na pulty v nových a nových designech, tedy je mnohem snazší sehnat výprodejové kousky za neuvěřitelné ceny.